PUR – Polyuretan­gjutning

Vi har lång erfarenhet av polyuretanskumning. Polyuretanskumning används vid framtagandet av unika isoleringsmaterial med otrolig livslängd och styrka. PUR är ett samlingsnamn för en mängd olika föreningar, där vi i vårt fall använder en tvåkomponent av polyoler och isocyanat som reagerar tillsammans med att expandera. Slutprodukten blir ett material med låg densitet och fantastisk isoleringskapacitet. Möjlighet finns att isolera många skiftande detaljer, antingen med ett vanligt fast och styvt polyuretanskum eller med vårt egna framtagna flexibla skum – Flexpur.

Flexpur

Vårt eget flexibla polyuretanskum heter Flexpur. Till skillnad från vanligt polyuretanskum är detta mjukt och böjligt efter reaktionen mellan polyolerna och isocyanaterna. Därför kan flexpurmaterialet användas till att isolera rörliga delar så som slangar mot kyla och värme. Det klarar klarar tuffa kemikalier och svåra väderförhållanden – perfekt under motorhuven, med andra ord!

Anpassning av PUR

Oavsett vilka unika förutsättningar eller krav vår uppdragsgivare har, så kan vi anpassa våra detaljer efter detta för att ta fram de optimala PUR-artiklarna för deras behov. Det går även smidigt att färga in PUR, vilket skapar en ny yta och färg på slutprodukten för snabb visuell identifiering.

Produkter inom Pur

Er polymerspecialist