Måndagen den 15 mars förvärvade industrikoncernen AnVa Industries AB (www.anva.se) Hordagruppen AB. Hordagruppen förser kunder inom flera branscher med komponenter i polymera material (gummi och plast) i allt från design och prototyp till serieproduktion. Tillverkningsmetoder består av formsprutning, extrudering och formblåsning kombinerat med högeffektiva automationslösningar för tex montering och efterbehandling. Hordagruppen är baserade i Horda och Bor och omsätter ca 230 Mkr med ca 100 anställda.
Inom AnVa Industries finns sedan tidigare bolaget AnVa Polytech (www.anva.se) med inriktning mot komponenter i främst gummi och med produktionsanläggningar i Sunne i Värmland, samt i Birzai, Litauen. En organisation som omsätter ca 150 Mkr och sysselsätter ca 100 personer.
Per Andersson, koncernchef i AnVa Industries: ”Det är mycket glädjande att till vår koncern få välkomna Hordagruppen, ett bolag vi intresserat har följt under flera år. Det här förvärvet både stärker och breddar koncernens förmåga att erbjuda kompletta lösningar i gummi och plast, genom de två polymerbolagens höga kompetens, moderna maskinpark och kompletterande produktion i Sverige, Litauen, Polen och Kina. Tillsammans med våra kunder bidrar vi till konstruktion och design av produkter eller kompletta lösningar. Dessutom ser vi fram emot att få introducera vår satsning på miljögummit ”ClimaRub” bredare och till fler kunder.”
Säljare är bröderna Lars och Sven Lejon. Lars Lejon, ägare och tidigare VD: ”Det känns väldigt bra att Hordagruppen får gå in i en stabil långsiktig verkstadskoncern som vill stärka erbjudandet till kunderna inom komponenter baserade på gummi och plast och vidareutveckla det området. Jag är övertygad om att det ökar möjligheterna för Hordagruppen att växa.”
Hordagruppens VD, Andreas Helmersson: ”Det blir inspirerande och roligt att få nya kollegor inom vårt område och att gemensamt med AnVa Polytech bidra till att skapa en polymerleverantör med bas i Sverige, som med sin kombinerade storlek och kraft kan bli ännu bättre på att hjälpa våra befintliga och kommande nya kunder.”

För ytterligare information, kontakta
Koncernchef AnVa Industries, Per Andersson, 0700-81 96 40 (per.andersson@anva.se)
Ägare och tidigare VD Hordagruppen, Lars Lejon, 0708-52 18 14 (lars.lejon@hordagruppen.com)
VD Hordagruppen, Andreas Helmersson, 0370- 65 46 36 (andreas.helmersson@hordagruppen.com)

Fakta
AnVa Industries, med säte i Västerås, är efter förvärvet en verkstadskoncern med 13 verksamhetsdrivande enheter, med fokus på skärande bearbetning, industrigummi och plast, rör- och stånggrossistverksamhet, plåt- och rörbearbetning samt sourcing och montage. AnVa Industries har verksamheter i Sverige, Litauen, Polen, Tyskland och Kina. Koncernen kommer efter förvärvet omsätta ca 1 miljard kr och verksamheterna innefattar ca 500 anställda. Se mer på www.anva.se